Miehet maakuntasarja

Niinhän siinä sitten kävi - Nivala kaatoi Huiman miehet välierässä 


Oulaisten Huiman miehet juhlivat kertaalleen jo sarjanousua, kun alkusarjan voitto varmistui Perhossa. Sarjajärjestelmään merkattiin kuitenkin vielä sijoituspelit, eli välierät ja finaali, jonka voittaja nousee ensi kaudeksi suomensarjaan. 

Huima kohtasi välierässä Nivalan, joka sijoittui alkusarjassa neljänneksi, keräten 18 pistettä vähemmän kuin Huiman miehet. Alkusarjan pelit Nivalaa vastaan eivät olleet mitään murskajaisia, vaan suhteellisen tiukkoja pelejä. Huima oli kuitenkin selvä suosikki, eihän joukkue ollut hävinnyt runkosarjassa yhtään ottelua. 

Ennakkoasetelmat menivät kuitenkin uusiksi jo heti ottelun alussa. Sisältä aloittanut Nivala löi heti ensimmäisessä sisävuorossa neljä juoksua. Huima on yleensä pystynyt vastustajan hyvän vuoron perään iskemään takaisin jopa monin verroin, mutta nyt lyöntipeli oli heti alusta alkaen tahmeaa. Tilannetta ei saatu päälle millään, ja jos saatiin, nekin purkaantuivat koppilyönteihin. Nivala oli puolestaan sisällä tehokas. Osittain myös kotijoukkueen ulkopelin avustuksella, mutta myös hyvien lyöntien turvin. Niinpä jakson loppulukemia ei tarvinnut ihmetellä. 2-13 kertovat kaiken olennaisen jaksosta. 

Toisen jakson alku lupaili jo parempaa Huiman siirtyessä 2-0 ja 3-1 - johtoon. Hurraamista lyöntipelissä ei ollut edelleenkään, mutta ulkokenttä pysyi tiiviinä. Aina kolmannen tasoittavaan saakka. Siinä vieraat iskivät osittain vastustamattomilla lyönneillä viisi juoksua ja tilanne oli yhtäkkiä Nivalalle 3-6. Tämä tiesi sitä, että Huiman oli viimeisessä sisävuorossa tehtävä vähintään neljä juoksua. Mutta kun lyöntipeli oli niin jumissa kuin olla voi, ja vastustajan ulkokenttä kuin betonia, oli tehtävä toivoton. Selkäranka taisi naksahtaa poikki jo Nivalan iskiessä ne viisi juoksua, joten toinenkin jakso vieraille 3-6 ja koko ottelu 0-2. Nivala lohkon finaaliin ja Huima käytännössä lomille. 

Alkusarjan tappiotta pelannut Huima pelasi kauden surkeimman ottelun kauden tärkeimmässä paikassa. Vaikka ulkokentällä tehtiin virheitä, niin kyllä peli ratkesi Huiman umpisurkeaan lyöntipelin. Edellisessä pelissä Huiman miehet iskivät lähes 50 juoksua Sievin ulkokentästä, nyt kokonaista viisi! Toki vastustajia ei voi verrata, olihan Nivala luokkaa parempi kuin Sievi, ja pelasi varmasti myös kauden parhaan pelinsä. Voitto siis täysin oikeutetusti Nivalaan. 

Kokonaisuutena Huiman miehet pelasivat loistokauden, viimeistä ja tärkeintä peliä lukuunottamatta. Oman makunsa, ja huonon sellaisen, jätti liiton sähläily pelijärjestelmän kanssa. Nousujuhlat vaihtuivat lopulta katkeraan tappioon. Mutta, tähän voinee ainakin Nivalan osalta todeta; Win the right games! 

Joukkue 2019

Antti Heikkilä

Hannu Jussi-Pekka

Jonne Melantie

Joni Lievonen

Juha Rajala

Konsta Saari

Matti Leponiemi

Miko-Gabriel Raudasoja

Niko Jutila

Teemu Saarela

Tero Jaakkonen

Tomi Martinmäki

Tomi Rajaniemi

Topi Mäyrä

Veikka Jussi-Pekka

Joukkueenjohtaja

Hannu Jussi-Pekka

040-4197108

hannu.jussi-pekka@kotinet.com